Ieşirea din postul negru
*Orice prost poate să ţină post, dar numai un înţelept reuşeşte să procedeze corect la revenirea din post.” celebrul scriitor englez care era adept al dietei vegetariene*. George Bernard Shaw
Este extrem de importanta, pentru ca organismul trebuie reînvăţat sa functioneze la parametrii normali. O trecere brusca la alimentatia normala poate afecta stomacul, ficatul, fierea si intestinele, punându-ne chiar in pericol viata.
In principiu, trecerea de la post la alimentatia obisnuita trebuie sa dureze un sfert – jumătate din totalul zilelor de post.
La prima masă după un post de 24 de ore cel mai bine e să mâncăm o salată de fructe sau legume crude şi să evităm alimentele mai grele (lactate, uleioase) pe care le putem consuma după 2-3 ore.
Pentru posturile de 1-3 zile perioda de revenire este de minim 1 zi.
Putem servi câte puţin, treptat, de la o zi la alta, din următoarele alimente:
- un măr (cu coaja cu tot si foarte bine mestecat) + ceaiuri de plante,
- 4-5 prune înmuiate in apa (dimineata),
- supa de legume, inclusiv zarzavaturile fierte in ea (roşii, varză), pasate
- pireuri cu foarte puţin ulei
- infuzii îndulcite cu puţină miere
- iaurt
- polen
- fulgi de cereale
- miere si puţină branza de vaci cu verdeturi
- salată de legume (varză şi morcovi)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu