miercuri, 13 februarie 2008

Postul negru - începerea postului negru

Începerea postului negru


*Şi nu numai gura să postească, ci şi ochiul, şi auzul şi picioarele, şi mâinile şi toate mădularele trupului nostru.
Să postească mâinile curăţindu-se de răpire şi de lăcomie.
Să postească picioarele, depărtându-se din căile ce duc la priveliştile fărădelegii.
Să postească ochii, învăţându-se să nu caute niciodată la feţe frumoase, nici să iscodească cele străine. Că hrană a ochilor este privirea. Dacă privirea va fi păcătoasă, vatămă postul şi răstoarnă toată mântuirea sufletului, iar de va fi după lege, împodobeşte postul.
Foarte necuviincios este, ca prin post, să ne oprim de bucate şi chiar de cele îngăduite, iar cu ochii să ne înfruptăm şi de cele oprite.
Nu mănânci carne ? Să nu mănânci, dar nici cu ochii să nu pofteşti.
Să postească şi auzul. Iar post al auzului este a nu primi grăiri de rău şi clevetiri, că zice: „Auz deşert să nu primeşti”.
Să postească şi gura de cuvinte de ruşine şi de ocară. Că ce folos este când ne depărtăm de carne de pasăre şi de peşte, iar pe fraţi îi mâncăm şi îi muşcăm.? Cel ce grăieşte de rău a mâncat carnea fratelui şi a muşcat trupul vecinului". (Sfântul Ioan Gură de Aur)




Corpul emite semnale care arată necesitatea purificării
Importanţa acţiunilor de purificare şi dezintoxicare este prea puţin înţeleasă şi pusă în aplicare, astfel încât corpul este obligat adeseori să se ocupe singur de aceasta, folosind „mecanismele de urgenţă”. Avem uneori din senin febră, ne curge nasul, apar erupţii cutanate. Toate acestea nu reprezintă altceva decât mijloace naturale de purificare la care organismul apelează când e forţat de împrejurări. Persoanele care au febră au aproape automat tendinţa de a posti, adică nu simt nevoia să mănânce, şi acest lucru este chiar salutar atunci, deoarece se ştie că procesele digestive duc la ridicarea temperaturii corporale.

Este important să ţinem periodic o zi de post, mai ales atunci când remarcăm că reziduurile eliminate prin intestine şi prin transpiraţie au un puternic miros neplăcut. Atunci putem fi siguri că suntem ori urmează să fim bolnavi, chiar dacă boala nu s-a manifestat încă, fizic sau psihic. Mirosul şi secreţiile corporale depind foarte mult de hrana pe care o consumăm, dar şi de stările psihice prin care trecem. Dacă ne vom urmări cu atenţie, vom observa că atunci când suntem anxioşi sau supăraţi, furioşi sau geloşi, mirosul corporal se schimbă, devenind neplăcut. Mirosul unei persoane este revelator pentru starea sa de sănătate şi, susţin iniţiaţii, chiar pentru nivelul ei de evoluţie spirituală.

Trecerea bruscă de la o alimentaţie supraabundentă la postul negru este recepţionată de organism ca un şoc inutil, creînd mari probleme în timpul următoarelor zile de post.

NU este recomandat nimănui ca, în cazul în care nu a realizat o perioadă de purificare a organismului prin posturi succesive de o zi sau de maxim 3 zile să se aventureze în realizarea unei perioade mai lungi de post deoarece în timpul postului negru au loc eliminări masive de substanţe nocive.

Pentru majoritatea oamenilor care nu suferă de afecţiuni foarte grave este valabilă indicaţia de a trece la postul de 3 zile după 7 posturi succesive de 1 zi pe săptămână.

Trecerea de la postul de 3 zile la cel de 5 sau 7 zile se face în majoritatea situaţiilor numai după realizarea a cel puţin 3 posturi de câte 3 zile. Acestea pot fi realizate la un interval de o lună unul după celălalt.

După realizarea unui post de 7 zile ne putem orienta şi spre posturi cu durată mai mare.

Toate posturile totale cu durată mai mare de 3 zile trebuie să fie ţinute sub supravegherea unei fiinţe competente şi cu experienţă în domeniu.



- In saptamana dinaintea inceperii postului trebuie redus considerabil consumul de carne.

- Consumul de alimente trebuie sa se limiteze la 1000-1200 de calorii, provenite exclusiv din salate de legume (jumatate crude, jumatate fierte) sau fructe crude Yang, lapte pentru ca stomacul sa nu fie incărcat în timpul nopţii şi organismul să se poată odihni bine. Sunt permise: pâinea (de secara) prajita si brânza de vaci.

- Bauturi: apa minerala saraca in acid carbonic si sare, ceaiuri.

- Se reduce mult consumul de cafea, ceai negru, tutun, alcool, zahar si dulciuri, in general, sau alte delicatese devenite obisnuinta.

- Renuntati la somnifere si alte medicamente (cu exceptia remediilor homeopatice).

- Se recomanda golirea frigiderului (daca este posibil!).

- Amânati intalnirile obositoare. Ideal ar fi sa va gasiti "tovarasi" de post.

- Nu va lasati infricosati de adversarii regimului cu post. N-o sa muriti de inanitie si nici n-o sa sucombati din cauza deficientelor aparute.


- Ziua de "descărcare" (ultima zi dinainte de post) este "puntea" către prima zi de post si incepe ca o zi deosebita, cu gimnastica in aer liber sau cu o alergare in parc sau in padure.

- Feriti-va de stres si pregatiti-va in interiorul dvs. pentru ziua care urmeaza.

- Ora de culcare: intre 21 si 22 (pe toata durata postului).

SMILE WITH ME 63

Profesorul : - De ce mai intii vedem fulgerul, apoi auzim tunetul ?
Elevul : - Pentru ca ochii se gasesc inaintea urechilor.


Dumnezeu il trimite pe Sf. Petru sa vada ce fac studentii de la diferite facultati. Se intoarce Sf. Petru si da raportul:
- Studentii de la Medicina invata pe rupte.
- Studentii de la ASE invata pe rupte.
- Studentii de la Politehnica dau petreceri, beau si se distreaza.
Dupa o vreme, Dumnezeu iar il trimite pe Sf. Petru pt aceeasi chestie. Vine Sf. Petru si ii zice:
- Studentii de la Medicina nu stiu altceva decat sa invete.
- Cei de la ASE la fel.
- Cei de la Politehnica petrec de zori.
In sesiune iar il trimite Dumnezeu pe Petru sa verifice.
- Studentii de la Medicina stau treji nopti intregi ca sa invete.
- Cei de la ASE la fel.
- Cei de la Politehnica se roaga.
Dumnezeu: -BUN! Pe acestia ii trecem!


Examen la facultatea de Medicina
Intra o studenta, trage biletul de examen, dar era cam paralela. Se uita profesorul la ea si ii zice:
Mai fata, uite iti mai dau o sansa: Ce incepe cu P si in timpul noptii isi mareste diametrul de 3 ori?
- Asta, hahahahahihihi, mi-e rusine sa zic.
-Eeee, daca ti-e rusine poftim afara si ai picat.
Intra a doua studenta, dar era la fel de pregatita ca si cea dintai. Si ea primeste intrebarea ajutatoare de la domnul professor
-Hahahahahihihi mi-e rusine sa zic.
-Eeee, daca ti-e rusine poftim afara si ai picat.
Intra un baiat foarte pregatit in examen. Primeste nota 10, dar profesorul ii pune si lui aceeasi intrebare: Ce incepe cu P si in timpul noptii isi mareste diametrul de 3 ori?
- Foarte simplu, raspunde studentul.Este pupila.
-Bravo!!! zice profesorul. Acum du-te si zi-le colegelor tale ca hahahahahihihihi isi mareste diametrul numai o data si jumatate.


Profesorul de zoologie al unei scoli grecesti intreaba elevii:
- Cine din clasa poate sa-mi spuna de ce sunt pestii muti?
Intrega clasa tace.
- Hei, tu cel de langa usa. Ai spus ca tatal tau este pescar de meserie. De ce sunt pestii muti?
- Cum de ce ? Incercati dumneavoastra sa varati capul sub apa si n-o sa puteti scoate un cuvant !



- Domnule profesor, cat de lunga trebuie sa fie lucrarea de diploma? intreaba un student.
- Ca rochia unei femei: destul de lunga ca sa acopere subiectul, si destul de scurta ca sa atraga atentia!